در ششمين روز هفته گذشته، بهاي دلار از مرز ۳۳۰۰ تومان عبور کرد تا مجموعا در هفته اول آذرماه، بهاي اين ارز ۲ درصد افزايش قيمتي را تجربه کند.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در ششمين روز هفته گذشته، بهاي دلار از مرز ۳۳۰۰ تومان عبور کرد تا مجموعا در هفته اول آذرماه، بهاي اين ارز ۲ درصد افزايش قيمتي را تجربه کند. گروهي از فعالان، توراندازي نوسانگيران ارزي و افزايش جزئي تقاضا پس از تمديد مذاکرات را عامل اصلي رشد نرخها عنوان کردند. هفته قبل، قيمت سکه نيز از کانال قيمتي ۹۲۰ هزار تومان عبور کرد و وارد کانال ۹۳۰ هزار تومان شد.
افزايش ۲ درصدي دلار در يک هفته
در حاليکه در دو روز ابتدايي هفته گذشته، بهاي دلار با افت قيمت، تا زير ۳۲۵۰ تومان پايين آمده بود، از روز سوم هفته، شاخص بازار ارز تغيير جهت داده و در مسير افزايشي قرار گرفت. بر اين اساس، در آخرين روز کاري هفته، نرخ دلار از مرز ۳۳۰۰ تومان عبور کرد. گزارشها حاکي است که در اولين روز آذرماه، دلار با قيمت ۳۲۵۰ تومان کار خود را آغاز کرد که افت ۵ توماني نسبت به پنجشنبه ۲۹ آبان داشت. روز يکشنبه، بهاي اين ارز با ۱۵ تومان افت ديگر تا ۳۲۴۰ تومان پايين آمد. با افت قيمتي روز يکشنبه، بهاي دلار از حبس قيمتي روزهاي قبل از آن خارج شد. بهاي دلار از تاريخ ۱۰ آبان به زير ۳۲۵۰ تومان نيامده بود و شاخص بازار ارز، طي سه هفته پياپي در بازه ۳۲۵۰ تومان تا ۳۲۶۵ تومان حبس شده بود. به گفته برخي فعالان، اميدواري براي رسيدن به توافق جامع هستهاي در روز دوشنبه، عامل اصلي افت دلار در ابتداي هفته بود. «کاهش حجم خريد و فروش» و «قرار گرفتن بازار در حالت انتظار»، از ديگر عوامل کاهشي بود، اما روز دوشنبه با مشخص شدن تمديد مذاکرات براي هفت ماه ديگر، نوسانات بازار افزايش يافت و بهاي دلار به بالاي ۳۲۵۰ تومان بازگشت. بهاي دلار پس از روز دوشنبه، سه روز متوالي نيز افزايش يافت تا با رشد ۲ درصدي در اين سه روز، از ۳۲۵۵ تومان روز دوشنبه، به ۳۳۱۵ تومان در روز پنجشنبه برسد.
بالاترين قيمت دلار در ۲۱۰ روز گذشته
در آخرين روز کاري هفته گذشته، بهاي دلار با ۲۰ تومان افزايش نسبت به روز چهارشنبه، از مرز ۳۳۰۰ تومان عبور کرد و تا ۳۳۱۵ تومان بالا رفت. در ششمين روز هفته، شاخص بازار ارز در حالي اين رقم را ثبت کرد که بهاي اين ارز از تاريخ ۲۱ ارديبهشت به اين سطح قيمتي (۳۳۰۰ تومان) نرسيده بود و قيمت ثبت شده روز پنجشنبه بالاترين قيمت دلار از تاريخ ۱۴ ارديبهشت است. به اعتقاد برخي فعالان، بالا رفتن تقاضا و افزايش نقش دلالان و نوسانگيران ارزي، دو عامل مهم رشد قيمتي دلار، پس از پايان مذاکرات بود.
در حاليکه در روزهاي قبل از تمديد توافق، بازار در حالت انتظاري قرار داشت و اکثر فعالان معاملات خود را به پايان مذاکرات و آشکار شدن نتايج آن موکول کرده بودند، با پايان مذاکرات، حجم معاملات تا حدي افزايش پيدا کرد. از سوي ديگر اظهار نظر فعالان، حاکي ازآن است که تعدادي از دلالان با افت قيمت ابتداي هفته دچار ضرر و زيان شدند. به اين ترتيب، پس از تمديد مذاکرات، اين گروه سعي کردند با بهوجود آوردن جو رواني در بازار و ايجاد نوسان در نرخ ارز، ضرر خود را جبران کنند. بنابراين اين نوسانگيران، با خريد ارز و نگهداري آن تلاش کردند سطح تعادلي بازار را بر هم زده و دلار خود را با بالاترين قيمت ممکن به فروش برسانند. به گفته فعالان، با افزايش قيمتي روز دوشنبه و سهشنبه، تقاضا براي خريد ارز در روز چهارشنبه، افزايش بيشتري پيدا کرد، اما عرضه ارز در بازار کاهش يافت. علت اين امر را ميتوان بهنوعي توراندازي نوسانگيران ارزي عنوان کرد. بهنظر ميرسد، اين دسته با خريد ارز و نگهداري و عدمعرضه آن، عامل اصلي نوسانات دلار پس از تمديد مذاکرات بودند.
همسويي سکه با دلار
در آخرين روز کاري هفته گذشته، قيمت سکه همسو با افزايش دلار بالا رفت و به کانال ۹۴۰ هزار تومان نزديک شد. در ششمين روز آذرماه، هر سکه بهار آزادي به بهاي ۹۳۸ هزار تومان در بازار معامله شد که افزايشي ۳ هزار توماني نسبت به روز چهارشنبه داشت. سکه که در ابتداي هفته جاري در کانال ۹۱۰ هزار تومان قرار داشت، در ادامه هفته، با افزايش دلار از دو کانال قيمتي عبور کرد و روز چهارشنبه وارد کانال ۹۳۰ هزار تومان شد. در روز انتهايي هفته گذشته نيز، با وجود افت اونس جهاني به زير ۱۱۹۰ دلار، قيمت سکه، همراستا با افزايش دلار بالا رفت.
